ISSN 1458-8439

Rypälelajikkeet

Rypälekuvaukset on päivitetty touko-heinäkuussa 2004. Laatupotentiaalin tulkinnassa kannattaa huomioida, että se on teoreettinen maksimi ja yleensä käytännössä se on pykälän tai kaksi alempana. Luokittelussa on tärkeää erottelu ja etenkin harvinaisemmissa lajikkeissa todelliset arvosanat saattavat satunnaisesti ylittyä. Synonyymit saavat saman laatupotentiaalin, vaikka käytännössä rypäleen potentiaali realisoituu yleensä yhdellä, korkeintaan kahdella tai kolmella maailman viinialueella.
Katso kirjallisuuslähteet sekä arvioiden perusteella oleva Nautiskelijan viiniteoria. Maistelusanastossa on selvitetty adjektiivien tulkinta ja merkitys. Sanastossa on lähes 200 eri lajiketta tai Nautiskelijan käyttämää sekoitteen nimitystä.
Hakusanoja voi etsiä aakkoslinkkien avulla tai kirjoittamalla tekstikenttään joko koko sanan tai sanan osan ja napsauttamalla sitten "hae" -painiketta.Hakutuloksista tulee luettelo näkyviin tähän kohti. Kun luettelossa olevaa hakusanaa napsauttaa, tulee selitys näkyviin sivun alalaitaan.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.