Malvasia di Casorzo on kolmas Italian Piemonten tumma Malvasia-ryhmän kuriositeetti Malvasia Nera Lungan ja Malvasia di Schieranon kanssa. Vuonna 2000 lajikkeen rekisteröity viljelyala oli 107 hehtaaria. Lajikkeesta valmistetaan yleensä makeita ja matala-alkoholiaia kuplivia tai kuplimattomia viinejä tummana tai roseena. Lajikkeen viljely keskittyy Piemonten Astin ja Alessandrian maakuntiin. Rypäle ei ole tuntematon Emilia-Romagnassakaan.

Rypäleet kypsyvät suhteellisen myöhään. Viinien aromeja kuvataan kypsän puutarhamarjamaisiksi, sitruunamarmeladimaisiksi kanelimaisilla piirteillä maustettuna. Viinejä terästetään monesti pienoisella muiden paikallisten vähätanniinisten tummien lajikkeiden lisäyksellä. Harvinaisella lajikkeella ei ole synonyymejä. Rypäle löytyy todennäköisimmin Malvasia di Casorzon tai lyhyemmin Casorzon viineistä, jonka mukaan rypäle on kastettu.

Sokerin avittamien viinien laatupotentiaali    TYYDYTTÄVÄ.

Sivu tehty 22.8.2017.