Veneton tumma CORVINONE on oma rypälelajike huolimatta nimen samankaltaisuudesta Corvina Veroneeseen. Elinvoimaisen köynnöksen isot rypäleet kypsyt myöhään. Doupattujen (Nautiskelijan termi) eli osittain kuivatuista rypäleissä valmistetussa viineissä Corvinone-rypäleiden päähyöty on niiden hyvä sopivuus rypäleiden kuivaamiseen.

Corvinone kuuluu (Nautiskelijalla) Veneton tummaan sekoitteeseen ja sitä voidaan käyttää sekä Valpolicellan että Valpolicellan Amaronen valmistuksessa. Puolet Valpolicellojen Corvinasta voidaan korvata Corvinonella (Robinson-Harding-Vouillamoz 2012). Bardolinon punaviineistä ja roseista rypälettä pitäisi myös löytyä. Suosituksi Corvinonea ei kuitenkaan voi kuvata, kun vuonna 2000 sen viljelyala oli 95 hehtaaria. Corvinone on siis Veneton paikallisia kuriositeetteja eikä sovellu lajikeviiniksi, päinvastoin kuin Corvina.

Synonyymejä ovat Corvinon ja Cruinon.

Lajikkeen viinien laatupotentiaali    TYYDYTTÄVÄ.

Sivu tehty 23.11.2015