Vaaleaa Bicalia viljellään lähinnä Portugalin Bairradan ja myös Dãon alueella. Dãossa sen nimi on myös Borrado das Moscas, mikä kääntyy suomeksi Kärpäsenkakaksi (engl. Fly Droppings), mikä osaltaan selittänee lajikkeen kirjallisuusmainintojen suosiota. Kärpäsen jätöksen tarkoittavat tosin tuleentuneiden rypäleiden kuorien pinnalla olevia ruskeita läiskiä

Vuonna 2009 Portugalin viljelmillä oli Bicalia 1465 hehtaarilla Keskittyen Keski-Portugaliaan Dãoon ja Bairradaan. Lajike on peräisin myös pääviljelyalueet Keski-Portugalista. Köynnös on elinvoimainen, tosin vain keskisatoisa. Lajike silmikoi aikaisin ja rypäleet kypsyvät aikaisin. Köynnös suhteellisen herkkä hometaudeille, joten kasvuympäristön kuivuudesta pitää pitää huolta. Bicalia ei käytännössä myydä lajikeviininä.

Lajike tuottaa hapokkaita viinejä. Se ei ole voimakasarominen, mikä taas selittää lajikkeen suosiota kuohuviinien raaka-aineena Fernão Pireksen ohella. . Ikääntyessään viini kehittää helposti petrolimaista maanläheisyyttä. Aromeissa on löydettävissä kukanvarsia ja yrttimäisyyttä omenaisten aromien lisäksi ja modernilla tekniikalla valmistettuna selvää parfyymisuutta.

Bicalin synonyymejä ovat Arinto de Alcobaca, Bical de Bairrada, Borrado das Moscas, Fernão Pires Galego, Pintado das Moscas sekä Pintado dos Pardais. Portugalilaisessa rypäleiden ristiriitaisessa nimeämisessä pitää olla varoinen. Bical on eri rypäle kuin Arinto (de Bucelas) sekä Fernão Pires. Nautiskelijalla Bical sisältyy Portugalin vaaleaan sekoitteeseen.

Viinien laatupotentiaali    HYVÄ.

Sivu päivitetty 20.6.2016.