Vaaleat Petit Courbu on harvinainen Lounais-Ranskan kuriositeetti vakiintuneiden viinialueiden ulkopuolella. Ranskan lajikkeen viljelyala vuonna 2008 oli 68 hehtaaria. 50 vuotta aikaisemmin sen viljelyala oli 10 vain hehtaaria. Lähes 700 prosentin viljelyalan kasvu on kova kun läheltä nollaa aloitetaan. Suurten viinialueiden lajikkeeksi tästä myöhään kypsyvästä sekä paksukuorisia ja pieniä rypäleitä tuottavasta köynnöksestä ei ole, etenkään kun köynnökset eivät ole satoisia ja rypäleet ovat herkkiä harmaahomeelle.

Petit Courbu ei ole sukua alueen toiselle samantapaisen nimen omaavalle Courbu Blanc –lajikkeelle. Kumpaakin lajiketta sekoitetaan kuitenkin keskenään. Petit Courbu –lajikeviinit ovat erittäin harvinaisia. Lajike sopii sekoitteisiin, mutta se on vähemmistönä sekoitteissa. Viinien aromit ovat kukkamaisin ja sitrusmaisina katkeroainemaisina kehittäen iän hunajamaisuutta. Aromaattisuus on rypäleviinien tunnuspiirteenä hienostuneisuuden ohella. Lajikkeen maineikkaimmat alueet ovat Jurancon sekä Madiranin alueen valkoviinialue Pacherenc du Vic Bilh. Espanjan puoleisella Baskimaalla (Pais Vasco) lajike on myös tunnettu.

Petit Courbun synonyymejä ovat Courbu Petit, Courbis, Petit Courbu Blanc ja Vieux Pacherenc sekä Espanjan Baskimaan puolella Xuri Zerratu.

Viinien laatupotentiaali    HYVÄ.

Sivu tehty 14.8.2018.