Vaaleanpunakuorinen CRIOLLA GRANDE on Argentiinan historiallisesti merkittävä ja edelleen tärkeä volyymiviinien lajike. Criolla Grande luetaan Criolla-ryhmän lajikkeisiin. Rypäleen pääavu on suurten terttujen suurten rypäleiden tuoma tuottavuus yhdistettynä hyvään kuivuuden kestävyyteen sejö myös suolan sietokykyyn. Rypäle on rypälemehutiivisteiden raaka-aine ja sopii myös syötäväksi. Se on myös tisleteollisuudelle sopiva raaka-aine.

Criolla Grande on yhdessä toisen paikallisen lajikkeen Cerezan kanssa historiallisesti tärkeä rypäle kun paikallinen viininkulutus oli hulppeaa ja mahdollisimman halpa hinta tärkeintä. Se oli vuonna 2008 Argentiinan kolmanneksi viljellyin lajike Cerezan ja tumman Malbecin jälkeen 20 892 hehtaarin viljelyalalla. Rypäleen viljely keskittyy Mendozaan. Viljelyala on pitkään ollut trendinomaisessa laskussa. Tummaksi lajikkeeksi luetusta rypäleestä on kuitenkin hankala valmistaa roseeta syvemmän väristä viiniä.

Mahdollisimman nuorena juotavien lajikeviinin laatupotentiaali    KESKINKERTAINEN   modernilla tekniikalla valmistettuna.

Sivu tehty 2.5.2016.