Vaalea pinkkikuorinen Roditis, yleensä virallisesti kirjoitettuna Rhoditis, eli Kreikassa määrällistä kukoistuskauttaan ennen viinikirvan saapumista 1800-luvun jälkipuoliskolla. Varttamisen seurauksena härmästä (oidium) muodostui vakava ongelma. Viinin laatupotentiaali on retsinan perusrypälettä Savatianoa korkeampi melko hyvän hapokkuuden ansiosta. Lajiketta käytetään paikkaamaan Savatianon niukkahappoisuutta. Kansainväliseen tyyliin kreikkalaisten parantavat viinejään yhä useammin Chardonnay-lisäyksellä. Hienostuneita ominaisuuksia ei viineistä liiemmin kannata hakea. Aromit ovat helposti omenanmäskilinjalla. Mikäli kreikkalainen tuottaja haluaa myydä valkoviiniään muulla kuin edullisella hinnalla, pitää siinä olla kansainvälisiä lajikkeita laatua nostamassa. Laatupotentiaali keskinkertainen. Artikkelin loppu