Kreikkalainen tumma Mavrodaphne on saanut nimensä esille pääosin Peloponnesoksen niemimaan edullisesta väkevästä viinistä nimeltään Mavrodaphne of Patras. Nimen voi suomentaa ”Mustaksi Laakeripuuksi” (engl. black laurel). Väkevöimättömiä mietoja lajikeviinejä siitä ei käytännössä valmisteta, tosin sitä käytetään sekoiterypäleenä. Lajikkeen toinen pääviljelypaikka on Kefalonian saari. Lajike tuottaa suhteellisen tanniinisia viinejä persoonallisilla ominaisaromeilla. Makeita viinejä pehmennetään tynnyrikypsytyksellä sekä säilyttämällä tynnyreitä lämpimässä pyöristävää ja hapettavaa madeiramaisuutta tuomaan. Kuivien viinien laatupotentiaali keskinkertainen, väkevissä hyvä. Alkon edullinen Achaia Clauss Mavrodaphne of Patras. Artikkelin loppu