Etelä-Rhonen tumma lajike PIQUEPOUL NOIR tuottaa kevyitä viinejä, jotka sopivat parhaiten roseiden tuotantoon. Piquepoul on sallittu Etelä-Rhonessa mukaan lukien arvostettu Chateauneuf-du-Pape. Punaviineissä lajike esiintyy sekoitteissa, ja erittäin harvoin lajikeviininä. Vuonna 2008 Etelä-Ranskan viljelyala tälle erittäin vanhalle, jo 1300-luvulla tunnetulle lajikkeelle, oli vaatimaton 73 hehtaaria. Se on monilla Ranskan alueilla kuitenkin suositeltu punaviinilajike.

Lajike viihtyy kuivassa, kuumassa ja karussa kasvuympäristössä. Homeherkkyys estää kosteampien alueiden hyödyntämistä. Lajike on tuottoisa ilman kummempia viinin asti riittäviä ominaisuuksia. Espanjan Kataloniassa on muutama hehtaari lajiketta nimellä Picapoll Negro.

Piquepoul Noirista on myös vaalea saman geeniperimän arvostetumpi ja reilusti viljellympi vaalea lajike Piquepoul Blanc. Nautiskelija käyttää lajikkeesta myös yleisnimitystä Piquepoul ja myös vanhan tavan harhaanjohtavana peruna nimeä Picpoul. Katso lisää nimeämisongelmista Piquepoul-kohdasta.

Viinin laatupotentiaalin yleisarvosana    TYYDYTTÄVÄ.

Sivu tehty 20.6.2016.