Merseguera on Espanjan keskisen itäosan (Levante) vaalea lajike, jota viljellään suhteellisen paljon Valenciassa ja Utiel-Requenassa. Paikalliset arvostavat rypälettä ja siitä valmistettuja edullisella hinnalla myytäviä valkoviinejä. Valkoviinit toimivat nuoruuden hedelmäisyyden avittamina. Aromitäydennystä viineihin pitää hakea muista lajikkeista. Historiallisesti espanjalaiset valmistivat lajikkeet maderoituneita (rancio) ja makeita viinejä ja nykyisin lajike on parhaimmillaan välimakeissa viineissä.

Viinien aromit ovat helposti mäskimäisen omenamaisia sekä yrttimäisiä. Suuntuntuma on odotusarvoisesti kevyt ja hapot kohtuulliset, tosin katkeroaineet ja siemenmäisyys selvempiä. Hienostuneisuutta viineistä ei kannata hakea ja modernilla tekniikalla viineihin saadaan parfyymisia piirteitä.

Vuonna 2008 Lajikkeen viljelyala Espanjassa oli 3921 hehtaaria viljelmien keskittyessä Valenciaan ja lisäksi sitä löytyy Murciasta ja Kastilia-La Manchasta. Espanjan ulkopuolelle tällä volyymiviinien lajikkeella ei ole tilausta matkustaa. Elinvoimaisen köynnöksen rypäleet kypsyvät suhteellisen myöhään. Köynnöksen kuivuuden kestävyys on hyvä ja sopii niukkaravinteiseen maaperään.

Katalonian Tarragonassa lajikkeesta on käytetty nimeä Ezquitxagos. Lajike sisältyy Nautiskelijalla Espanjan vaaleaan sekoitteeseen.

Viinien laatupotentiaali    TYYDYTTÄVÄ.

Sivu päivitetty 12.7.2017.