Tumma Malvasia di Schierano on Piemonten erikoisuuksia. Vuonna 2000 sen viljelyala oli 183 hehtaaria keskittyen Piemonten Torinon maakuntaan. Malvasia di Schieranolla on geneettistä samankaltaisuutta toisen Malvasia-ryhmän lajikkeen a href="/Sana.aspx?id=545">Malvasia del Lazion kanssa samoin Muscat-ryhmän Muscat of Alexandrian kanssa. Tarhoilla lajike monesti toisen piemontelaisen tumma lajikkeen Malvasia Nera Lungan kanssa.

Rypäleet kypsyvät suhteellisen aikaisin ja köynnöksillä on hyvä pakkasenkestävyys. Viinien ominaisuuksista ei ole saatavilla tietoa mutta niiden pitäisi olla kukkamaisia sekä puutarhamarjamaisia pyöreähköllä suuntuntumalla muiden tummien Malvasia-viinien tapaan. Hapokkuuden voi olettaa olevan alakanttiin. Monesti lajikeviinejä terästetään muilla tummilla aromaattisilla lajikkeilla sallitulla 15 prosentilla. Rypäle sopii sekoitteisiin.

Malvasi di Schieranon synonyymejä ovat Malvasia a Grappolo Corto ja Malvasia di Castelnuovo Don Bosco. Castelnuovo Don Bosco on myös Piemonten alkuperämerkintä, jonka viinit pitää valmistaa tästä lajikkeesta.

Viinien laatupotentiaalin yleisarvosana     HYVÄ .


Sivu tehty 22.8.2018.