Vaalean Grenache Blancin tummempi muunnos on harmaa-/roseekuorinen GRENACHE GRIS tai espanjalaisittain GARNACHA ROJA samalla laatupotentiaalilla ja paremmalla säilytyskestävyydellä. Espanjalainen nimen täydenne viittaa viinin kuoren pinkkeihin ja ranskankielinen täydennenimi harmaisiin sävyihin. Grenache Gris esiintyy yleensä sekoitteissa ja Midin (Roussillonin) väkevissä viineissä. Lajikeviinit ovat harvinaisia kuriositeetteja. Grenache Gris −viinejä on kuvattu Grenache Blancin sekä Pinot Gris'n synteesiksi. Grenache Gris −viinit ovat Blanc-viinejä täyteläisempiä, pyöreämpiä ja parfyymisempia sekä ikääntyessään hajuvesimäisen aromikkaita.

Vuonna 2009 tämän kuuman ilmaston vaalean lajikkeen Ranskan viljelyala oli kunnioitettavat 1699 hehtaaria keskittyen Midin Roussilloniin. Erityisen arvostettu lajike on väkevissä viineissä. Espanjan vuoden 2008 lajikkeen viljelyala oli sitä vastoin vain 71 hehtaaria. Kaliforniassa lajikkeella on ollut pienoista kokeilua. Grenachen vaaleilla lajikkeilla on kuitenkin vielä vähemmän markkinapotentiaalia Uudessa maailmassa kuin tummalla lajikkeella. Ranskassa Grenache Gris on arvostettu kuuman ilmaston lajike ja verrattavissa Grenache Blancin arvostukseen.

Lajikkeen synonyymejä ovat Garnacho Rojo, Garnatxa Gris, Grenache Rouge, Grey Grenache, Piros Grenache, Rosco dos Pinheiro ja Szuarke Grenache. Yleensä Grenache Gris'tä sisältävien viinien rypäleluokitus on Nautiskelijalla Midin vaalea sekoite, koska Rhonessa Grenache Gris ei ole hyväksytty rypäle.

Viinien laatupotentiaali    ERITTÄIN HYVÄ.

Nautiskelijan (loppuvuoteen 2021 mennessä) arvioimat pari Grenache Gris −viiniä.
Vaikka ne on ilmoitettu lajikeviineiksi, niin lukijalta toivotaan tervejärkistä epäilykykyä.

Sivu tehty 21.10.2021.