Riojan maine perustuu punaviineihin. Alueen valkoviinit eivät ole saaneet mainetta laadustaan. Mikäli viini ei ole valmistettu pelkästään paikallisittain Viurasta nimeää Nautiskelija rypäleen sekoitteeksi, joka sisältää aina alueen valtarypälettä Viuraa. Aikaisemmin viinien laadun kohottaja ja säilyvyyden antaja oli huomattavasti laadukkaampi Malvasia, mutta sen alhaisten satojen ja vaikean viljeltävyyden takia se on saanut väistyä huomattavasti kannattavamman Viuran tieltä, tosin väistämättömillä laatuseuraamuksilla. Macabeo-viinit toimivat parhaiten mahdollisimman nuorina, jos niitä ei ole tammitettu. Tammitetut viinit hyötyvät yleensä lyhyestä säilytyksestä. Viura antaa sekoitteeseen siihen kuuluvat reilut hapot. Sävykkyydestä ja varastoitavuudesta vastaisi hyvin myös pitkää tynnyrikypsytystä kestävä Malvasia. Myös muita lajikkeita on vähäisessä määrin käytetty. Aromit ovat sitruksia ja omenaisia, monesti kukkaisia sekä tammitettuna sekahedelmäisiä, mausteisia, savuisia sekä iän myötä hunajamaisia. Nautiskelijan käsitys Riojan valkoviineistä joko sekoitteena ja tai Macabeo-viineinä. Riojan vaalea sekoite on (pääsääntöisesti) pelkkiä Macabeo-viinejä laadukkaampi ja viinit huomattavasti pitkäikäisempiä. Sekoitteen laatupotentiaali on erittäin hyvä Malvasian ansiosta ja potentiaalin realisoituminen edellyttää yleensä tynnyrisäilytystä. Artikkelin loppu