TIETOSIVUT
 Tietosivujen alle on niputettu juomasanasto, viinien kuvaussanasto, Suomen laajin opas viinimaailmassa huipputärkeisiin rypälelajikkeisiin sekä niiden laatutaso, perusperiaatteet viinin ja ruoan yhdistämisestä, Nautiskelijan suosittelema viini- ja nautiskelukirjallisuus sekä tämän Tietosivut-osion aloitusvisun tilan vievä viikoittainen kuuden kysymyksen juomavisailu. Sanasto- ja kirjallisuussuositustäydennykset eivät näy tällä aloitussivulla. Tietosivut sisältävät viini- ja juomamaailman kestävää yleistietoa.
Osa sisällöstä näkyy vain Nautiskelijan tilaajille.
Ilman tilausta näkyy korkeintaan neljä (4) kuukautta vanhaa sisältöä, ja tietokirjamainen sisältö - kuten maistelusanasto ja Viini ja ruoka -osio - ei ole käytettävissä.
Tutustu tilauksen etuihin
-
20.6.2022
1. Mikä seuraavista lajikkeista ei kuulu joukkoon: Discovery, Ingrid Marie, Pink Lady vai Thomson Seedless?
-
6.6.2022
1. Mikä on alkuperältään kroatialaisen Crjljenak-rypäleen italialainen kirjoitusasu: Primativo, Primitiivo, Primitivo vai Primotivo?
-
23.5.2022
Englantilaisen kansainvälisen huutokauppatalo Sothebyn alkoholijuomisen myynti oli vuonna 2021 132 milj. Yhdysvaltain dollaria (euroissa kymmenys vähemmän). Mikä oli kyseisenä vuonna huutokauppojen myydyin Burgundin ja Bordeaux'n tuottaja? Vihjeenä: viinien korkea hinta ja siten kova maine edellyttää suhteessa kilpailijoihin pientä tuotantoa eli harvinaisuutta.
-
9.5.2022
1. Kansainvälinen huutokauppatalo Sothebyn (engl. Sotheby's) viinitoiminto tekee vuosittain yli 100 milj. euron myynnin. Englantilaisperäisten huutokauppatalojen leivän antajia ovat perinteisesti olleet nimekkäät burgunderit ja porvoolaiset. Kumpia Sotheby's myi vuonna 2021 enemmän: Burgundin vai Bordeaux'n viinejä? Nyrkkisääntönä porvoolaisten tuotanto on kolminkertainen burgundereihin verrattuna kun mittarina on määrä.
-
25.4.2022
1. Kuohuviineissä perinteinen eli samppanjamenetelmä on ylivoimaisesti arvostetuin kuplien ja viinien laadun tuottamismenetelmä. Mutta voiko teoreettisesti vastaavanlaiseen lopputulokseen päästä tankkikäymis- eli charmat-menetelmällä?
-
11.4.2022
1. Keskimäärin globaali viinintuotanto on (OIV:n mukaan) noin 26 miljardia litraa. Vuonna 2018 se oli poikkeuksellisesti 29,4 miljardia litraa. EU:n osuus tuotannosta on noin 60 prosenttia. Mutta mikä on pelkistetysti Uuden maailman osuus viinintuotannosta, kun Uuteen maailmaan lasketaan eteläisen pallonpuoliskon maat sekä Yhdysvallat?
-
28.3.2022
1. Mikä on odotusarvoisesti ranskalaisen viinin makeusaste, kun etiketistä löytyy ilmaisu douceur d'automne?
-
14.3.2022
1. Voiko virallinen laatuviini Sherry tai toiselta nimeltä Jerez DO-alkuperämerkinnällä olla mietoa väkevöimätöntä viiniä?
-
28.2.2022
1. Kun sinulla on valittavana kaksi viileä viiniä vaikka Ranskan Burgundista samaan 25 euron hintaan samalta vuodelta, mutta toisen etanolipitoisuus 12 % ja toisen 13,5 %. Kuinka tiedät kumpi on valmistettu kypsemmistä eli korkeamman sokeripitoisuuden rypäleistä?
-
14.2.2022
1. Espanjalaisten rypäleviinitisleylpeys on alkuperämerkitty Brandy de Jerez. Sitä tuotetaan kolmella eri minimikypsytysasteella: pelkkä Solera 6 kuukauden keskimääräisellä minikypsytysvaatimuksella, Solera Reserva yhden (1) vuoden keskimääräisellä kypsytysasteella sekä vanhimpana Solera Gran Reserva. Mutta mikä on Brandy de Jerez Solera Gran Reservan keskimääräinen minimikypsytysaikavaatimus?
Täydellinen sisältö näkyy
tilaajille
|