Argentiinan toiseksi viljellyin ”oma” lajike Bonarda tuottaa rypäleluokitukselle vaikeuksia, etenkin kun Bonardaa käytetään monissa sekoitteissa. Toinen argentiinalaisten ”oma” lajike on arvostettu Malbec, jota myös suositaan argentiinalaisissa rypälesekoitteissa jo pelkän viljellyimmän lajikkeen perusteella. Lisäksi Argentiinassa viljellään ja arvostetaan monia espanjalaisia ja italialaisia lajikkeita siirtolaisuuden peruina. Kun rypälesekoite sisältää jompaakumpaa Argentiinalaisten omimaa lajiketta Bonarda tai Malbec muusta maailmasta poikkeavalla tavalla, käyttää Nautiskelija nimeä Argentiinan tumma sekoite. Lajikeviineistä käytetään rypäleen mukaista nimeä. Muut viinimaailman vakiintuneet sekoitteet Nautiskelija nimeää ensimmäisen vakiintuneen käyttöpaikan mukaan.

Malbecin ja Bonardan laatupotentiaalissa on reilu laatutasoero, mikä pitää ottaa huomioon viinien laatupotentiaalin tulkinnassa. Rypälecocktailin ominaisuuden määrittävät kuitenkin käytetyt rypäleet sekä niiden suhteelliset osuudet luonnollisesti yhä ratkaisevamman valmistustekniikan ohella.

Nautiskelijan arvioimat sekoiteviinit.

Malbec-pohjaisten viinien laatupotentiaali    ERITTÄIN HYVÄ ja
Bonarda-pohjaisten viinien laatupotentiaali    HYVÄ.

Sivu tehty 31.1.2016.