Vaalean Moscato Fleur d'Orangier tai helpommin muistettavalla Uuden maailman nimellä Orange Muscatin alkuperä oli pitkään tuntematon. Uusi geenitekniikka paljasti lajikkeet Chasselas ja jalon Muscat Blanc à Petit Grains -lajikkeiden risteytymäksi. Missä ja kuinka risteytys on muodostunut, on arvoitus. Rypäleet kypsyvät suhteellisen aikaisin eivätkä ne ole muita Muscat-lajikkeita homeherkempiä. Köynnökset ovat runsassatoisia. Nimen appelsiinisanat viinien voimakkaan hedelmien valkoisten kuoriosien avittamaan voimakkaaseen katkeroainemaisen marmeladimaiseen aromikkuuteen. Rypäleet ovat kohtuuhappoisia. Lajikkeen viljely Uuden maailman Kaliforniaan ja Australiaan, mutta rypäle on kuitenkin laajasti tunnettu.

Kalifornian lajikkeen viljelyala oli vuonna 2009 vajaat 100 hehtaari keskittyen Muscat of Alexandrian ja Muscat Blancin Central Valley'n alueelle. Sitä viljellään myös Kalifornian viileämmillä alueille. Washingtonin osavaltiossa ja myös Kanadan Brittiläisessä Columbiassa ollut kiinnostusta lajiketta kohtaan. Australiassa vuonna lajiketta viljeli seitsemän tuottajaa, mutta lajikkeen yksiselitteistä viljelyalaa ei ole tilastoitu. Monesti viinejä täydennettään muilla lajikkeilla,

vaikka lajikeviinitkään ei ole tuntemattomia. Suhteellisen lyhyt kasvukausi tuottaa (mahdollisimman) nuorena juotavia viinejä, joissa maun ja etenkin vihreys ja siemenmäisyys sekä yleensä karvaat piirteet nousevat pinnalle. Kyseessä on lähinnä kuriositeettirypäle ja vielä volyymipainotteisissa viineissä. Hienostuneita ja hienovaraisia piirteitä ja aromeissa viineistä ei kannata etsiä. Rypäleen sokeripitoisuus ei pärjää maineikkaimmille Muscat-lajikkeille. Viinit edellyttävät pehmentäjäksi ja pyöristäjäksi sokeria. Synonyymit viittaavat myös vanilliinimaisen marmeladimaisiin ja ylikypsiin piirteisiin.

Suhteellisen tunnetun ja jo synonyymeistä paljastuvat korkeasatoisen Moscat Fleur d'Orangier alias Orange Muscatin synonyymejä ovat Chasselas Fleur d'Orangier, Cranford Muscat, Madarski Muskat, Mirisavka, Moscatel Gordo Peludo, Moscato Fior a'Arancio, Muscat Croquant, Muscat de Jesus, Muscat d'Espagne, Muscat of Hungary, Muscat Queen Victoria, Muscat Regnier, Muscat Vengerskii, Orange Muskat, Primavis Muscat, Raisin Vanille,Vanilla Muskotaly ja Weisse Vanillentraube.

Viinien laatupotentiaali    TYYDYTTÄVÄ.

Sivu tehty 20.1.2022.