ISSN 1458-8439

Luvussa kerrotaan viinin ja ruoan yhdistämisen periaatteista. Monilla viinit kuuluvat ruoan yhteyteen. Tilastollisesti enemmistö viinistä kulutetaan kuitenkin ilman ruokaa, joten viinillä on nautinnon lähteenä myös ilman ruokaa tärkeä merkitys. Ainutlaatuisia viinimaailman taideteoksia ei ole aina mielekästä tasapäistää ruoan kanssa. Ruoan ja viinin yhteensovittamisessa kannattaa harjoitella omien mieltymysten mukaisia kombinaatioita ja poimia niistä parhaimmat. Parhaimmat, kestävimmät ja nopeimmat oppimistulokset saavutat valitsemalla pöytään (vähintään) kaksi erilaista viiniä sekä analysoimalla yhdistelmien toimivuutta sekä etenkin eroja. Täydellinen harmonia on varattu lähinnä viinien markkinoijille ja päiväuniin...


Luku 1 Viinin ja ruoan yhdistäminen 12.9.2002
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.