Mauzac Blancin nimestä jätetään monesti vaaleaa tarkoittava Blanc-sana pois. Rypäleen pääominaisuuksia ovat voimakkaat kirpeät hapot sekä omenaiset ja kukkeat aromit. Viinin laatuun vaikuttaa ratkaisevasti sadon määrä ja kasvupaikka. Lajike versoo myöhään ja kypsyy myös suhteellisen myöhään. Myöhään korjatuista lajikkeista saadaan helposti puolikuivia ja puolimakeita viinejä. Sen viljely on keskittynyt Midin Auden departementtiin sekä Lounais-Ranskan Tarnin departementtiin. Gaillacin valkoviineihin Mauzac kuuluu olennaisena osana, tosin ei yleensä ainoana lajikkeena. Kuuluisin ja arvostetuin persoonallisuutta tuomassa se on Limoux’n kuohuviineissä, tosin niihin käytetään lisääntyvästi myös Chardonnayta toisen hapokkaan lajikkeen Chenin Blancin ohella. Kuohuviineissä arvostetaan juuri happoja. Laatupotentiaali hyvä, frankofiileilla todennäköisesti pykälää korkeampi. Synonyymejä Blanquette, Maussac, Mauza, Moisac ja Moysac. Artikkelin loppu