Italialainen Luigi Manzoni tehtaili risteytyksiä maailmansotien välisenä aikana Venetossa. Risteytyksissä on yleensä hänen nimensä lisäksi jokin määre. Manzoni Bianco on Riesling x Pinot Blanc -risteytys 1930-luvun alkupuolelta. Sitä pidetään ihmisen risteytyksenä normaalia selvästi onnistuneempana. Vuonna 2000 lajikkeen viljelyala Italiassa olikin peräti 9555 hehtaaria. Italian ulkopuolella lajike ei ole matkustanut eikä selvien ominaispiirteiden puuttuminen yhtään helpota matkustusalttiutta.

Lajike silmikoi aikaisin ja rypäleet kypsyvät suhteellisen aikaisin. Lajike ei ole vaativa kasvuympäristön suhteen vaan päinvastoin joustava. Italialaisittain viinien kosiskelevuutta parantavat hapot ja katkeroaineet ovat alakanttiin. Viineistä pitäisi löytyä hienostuneisuutta ja kukkamaisia piirteitä kypsän pyöreällä olemuksella (à la Pinot Blanc). Selviä ominaisaromeja ei yleensä löydy. Lajikkeen viljely keskittyy viileään Pohjois-Italiaan.

Manzoni Biancon synonyymi voi olla pelkkä Manzoni tai sitten risteytettyä lajiketta ilmaisevat I.M. 6.0.13 tai Incrocio Manzoni 6.0.13. Italiankielinen Incrocio tarkoittaa ihmisen risteytystä.

Viinien laatupotentiaali optimistisesti    HYVÄ laadukkailla tarhoilla.

Sivu päivitetty 17.5.2020.