Tumma Muscardin kuuluun Rhonen ympäristön Serine-nimiseen viiniköynnösryhmään. Serine on Syrahin vanha nimi ja ryhmän muita edustajia ovat mm. Marsanne, Roussanne, Viognier sekä Mondeuse Noire. Muscardin erittäin todennäköinen on erittäin todennäköisesti Chateauneuf-du-Papen alue. Ensimmäinen maininta rypäleestä on 1800-luvun lopulta. Rypäleen vanhemmat ovat kuitenkin tuntemattomia. Se on eräs Paavin Uuden Linnan sallituista lajikkeista, tosin vain vähämerkityksellisenä rypäleenä sekoitteita ”maustamassa”.

Lajikkeen vähäisen ja lähinnä historiallisen merkityksen kertoo sen Ranskan vuoden 2008 viljelyala 18 hehtaari. Vuonna 1979 rypäleen viljelyala oli sentään 25 hehtaaria. Kaupallista merkitystä rypäleellä ei ole. Muscardin tuottaa voimakkaan hapokkaita sekä suhteellisen alhaisen sokeripitoisuuden viinejä, myös kuumassa Etelä-Rhonessa.

Rypäleen avu on lähinnä antaa kuuman ilmaston paahtuneille viineille hapokkuutta ja kukkamaista aromikkuutta. Muscardin kuuluu (Nautiskelijalla) Etelä-Rhonen tummaan sekoitteeseen. Pienen alueen rypäleen nimeksi on vakiintunut Muscardin. Nimen alun samankaltaisuudesta huolimatta Muscardin-lajikkeella ei ole mitään tekemistä Muscat-ryhmän lajikkeiden kanssa.

Lajikeviinin teoreettinen laatupotentiaali todennäköisesti    TYYDYTTÄVÄ.

Sivu tehty 10.5.2020.