Nautiskelija nimeää Ranskan lounaiskvadrantissa historiallisesti tisleiden tuotannossa käytetyt lajikkeet konjakkisekoitteeksi. Tisleiden kysyntä on vähentynyt, ja yhä enemmän aikaisemmin tisleiden tuotantoon käytetyistä rypäleistä pyritään hyödyntämään edullisissa ja mahdollisimman nuorena juotavissa valkoviineissä edullisten kuohuviinien lisäksi. Päälajikkeet konjakkisekoitteessa ovat Ugni Blanc alias Trebbiano Toscano sekä aromikkaammat ja huomattavasti vähemmän viljellyt Folle Blanche ja Colombard. Muihin verrattuna suhteellisen korkean etanolipitoisuuden tuottava ja alhaisemman hapokkuuden Colombardin suhteellinen osuus on vähentynyt tisleissä. Colombard sopii lajikkeista kuitenkin parhaiten mietojen viinien valmistukseen.

Viineissä korostuvat yleensä päärynämäiset/omenaiset aromit, sitrusmaisuus sekä monesti rypäleiden ominaisuuksiin kuuluva maanläheisyys sekä yrttimäiset piirteet. Lämpökontrolloidulla käymisellä viineihin saadaan kukkamaisia ja parfyymisia aromeja. Happoja kesytetään miedoissa viineissä monesti jäännössokerilla. Colombard antaa viineihin lajikkeista eniten pyöreyttä. Aromeja korostetaan käyttämällä näiden edullisten ja volyymikäsiteltyjen lajikkeiden lisäksi aromaattisia, yleensä kansainvälisiä lajikkeita.

Laatupainotteinen tuotanto ei kannata näillä lajikkeilla ja yleensä viineihin lisätään kansainvälisiä lajikkeita viinien laatua parantamaan. Tisleissä konjakkisekoitteen rypäleiden laatupotentiaali on täydellinen pitkän tammisäilytyksen jälkeen. Konjakkirypäleitä hyödyntävät viinit on suunniteltu mahdollisimman nuorena juotaviksi ja viinien päämyyntiargumentti on edullinen hinta.

Viinien laatupotentiaali    TYYDYTTÄVÄ.

Sivu päivitetty 2.5.2016 ja edellisen kerran 12.3.2009.