Vaalea Symphony – alkuperäiseltä nimeltään Davis S15-58 – on jenkkien ja tarkemmin Kalifornian yliopiston Harold P Olmon vuoden 1940 Grenache Gris- ja sekä Muscat of Alexandria -lajikkeiden risteytys. Markkinoille lajike kuitenkin laskettiin vasta vuonna 1983. Yhdysvaltain ulkopuolelle lajike ei ole levinnyt. Rypäleen suhteellisen vaatimaton viljely keskittyy Kaliforniaan ja siellä sisämaahan. Vuonna 2004 lajikkeen Kalifornian viljelyala oli 283 hehtaaria ja viisi vuotta myöhemmin 325 hehtaaria. Rypäleet aromit ja ominaisuudet soveltuvat kolmannen vuosituhannen makumieltymyksiin.

Odotusarvoisesti lajikeviinit ovat välimakeita (puolikuivia/ puolimakeita), tosin kuivatkaan versiot eivät ole tuntemattomia. Rypäle sopii myös sekoitteisiin ja kuohuviineihin. Viinien aromeja kuvataan muskatellimaisiksi, joten aromit ovat yleensä lähtöisin sitrusmaisia aromeja tuottavista hiivakannoista. Katkeroaineet aiheuttavat helposti ongelmia, mutta matalat luontaiset hapot puolestaan pehmentävät suuntuntumaa. Elinvoimaisen ja satoisan köynnöksen tertut ovat tiiviitä, joten kasvuympäristö ei saa olla kostea harmaahomealttiuden vuoksi.

Alkon perusvalikoimaan ilmestyi vuonna 2016 välimakea Symphony-lajikeviini Kalifornian suurimmalta rypäleen hyödyntäjältä Ironstonelta.

Lajikeviinin laatupotentiaali    TYYDYTTÄVÄ.

Sivu tehty 18.8.2017.