Vaalea Triplett Blanc on kalifornialainen ja tarkemmin kuuman Central Valleyn kuriositeetti. Triplett viittaa 1900-luvun loppupuolen kalifornialaiseen aktiiviseen yksityiseen rypälelajikkeiden jalostajaan, vuonna 2000 kuolleeseen Fay Triplett –nimiseen henkilöön. Hän kuitenkin keskittyi volyymilajikkeista risteytettyihin lajikkeisiin. Triplett Blancissa hän risteytti kaksi hapokasta lajiketta Colombardin sekä Vernaccia Sardan. Niistä Colombard on happoisempi, joten lopputuloksena on aavikko-oloissa satoisan ja elinvoimaisen hapokkaita ja niukka-aromisia viinejä tuottaja lajike.

Toisen vuosikymmen puolivälissä tämän kalifornialaisen ja tarkemmin kuuman Central Valleyn volyymilajikkeen tuotanto oli alle 100 000 hehtolitraa eli arkimitoilla alle kymmenen miljoonaa litraa. Rypäleen ainoa valtti on halpa hinta aavikko-oloissa riittävän hapokkaita viinejä tuottavana. Rypäleen käyttö on vain bulkkiviineissä ja niissäkin sekoitteissa sekä rypälemehutiivisteen tuotannossa. Kalifornian markkinoille rypäle laskettiin 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen alussa eikä menestystä ole odotettavissa paikallisesti, puhumattakaan kansainvälisestä markkinapotentiaalista.

Neutraaleja ja mäskimäisiä viinejä kuumassa ilmastossa tuottavan Triplett Blancin tarkennettu synonyymi voi olla Triplett Blanc 99-9A. Rypäle ei sovellu lajikeviinien tuotantoon.

Bulkkirypäleen viinien laatupotentiaali    VÄLTTÄVÄ.

Sivu tehty 30.4.2019.