Verdejo kuuluu espanjan laadukkaimpiin vaaleisiin lajikkeisiin yhdessä Rias Baixasin Albariñon kanssa. Kumpaakin yhdistää viileä kasvuympäristö, mikä Kastilia y Leónin Ruedan Verdejon kohdella tarkoittaa lähes kilometrin korkeutta. Lajikkeen viljely on rajoittunut muutenkin Kastilia y Leónin alueelle. Nimen samankaltaisuudesta huolimatta lajiketta ei pidä sekoittaa Portugalin ja Australian Verdelhoon.

Ruedan alueella Verdejo näyttää kyntensä. Lajikkeessa on öljymäisyyttä, hapokkuutta sekä selviä yrttisiä, Sauvignon Blanc –viineihin yhdistettäviä, aromeja sekä konsentraatiota tuottavaa uutetta. Ikääntyneimmissä viineissä pitäisi olla lisäksi pähkinäistä pyöreyttä ja pähkinäisiä aromeja, etenkin tammitettuna. Myös lämpimään ilmastoon yhdistettäviä eksoottisia hedelmiä löytyy laadukkaimmista viineistä.

Sopivilla hiivoilla ja viileässä käyttämisellä pystytään edelleen voimistamaan yrttisiä aromeja. SB-viinien tyylisesti viinit on suunniteltu nuorena juotaviksi. Monesti Ruedan viineissä Verdejon yrttisiä aromeja voimistetaan pienoisella Sauvignon Blancin lisäyksellä. Laadullisesti heikompia viinejä ovat Verdejon ja neutraalin, mutta hapokkaan Macabeon sekoitteet.

Lajikkeen laatupotentiaali on erittäin hyvä, mutta nykyisin parhaimpien Ruedan viinien laatu on hyvän tasolla. Lajikkeen potentiaalista ei ole epäilystä. Se täyttää modernin hedelmäisen, pyöreän ja aromikkaan viinin vaatimukset.