Positiivisella termillä pyöreä ilmaistaan viinin eri komponenttien kypsyyttä sekä siihen liittyvää riittävän etanolin ja glyserolin pyöristävää vaikutusta. Viinin nautittavuuden kannalta termi on tärkeä. Viileiden ja sateisten vuosien viinit ovat harvoin pyöreitä. Rypäleiden kypsyyden lisäksi paahdettu tammi sekä etanoli ovat keskeisiä pyöristäjiä. (Monet luokittelevat reilun pyöreät valkoviinit automaattisesti täyteläisiksi, etenkin jos niissä on tammea.) Pyöreät (tai arkikielellä kypsät, sopivasti tammitetut) viinit ovat melko yleiskäyttöisiä ja yleensä riittävästi kaikki miellyttäviä. Moderni viininvalmistustyyli suosii (alun perin jenkkikriitikoiden edellyttämää) reilua pyöreyttä, joka tulee erittäin kypsänä kerätyistä rypäleistä.