Hieman kehittyneisiin (puna)viineihin tulee erilaisia (kuivattujen) sekahedelmien aromeja ja ovat positiivisia ilmauksia muissa kuin nuorissa viineissä. Nautiskelija erittelee sekahedelmistä yleensä
KUIVATUN LUUMUN,
APRIKOOSIN ja persikan aromeja. Valkoviineissä sekahedelmien aromit ovat yleensä heikkoa laatua ilmaisevina negatiivisia ja viittaavat kuivattuihin omenoihin ja päärynöihin. Vaikka Nautiskelija jättää kuivatun-sanan pois, tarkoitetaan sekahedelmillä juuri niiden kuivattuja versioita. Tyypillisiä kuivatut sekahedelmät ovat kehittyneissä makeissa viineissä sekä väkevissä makeissa viineissä.
Merlot-viineihin yhdistetään monesti rypäleen tunnuspiirteenä luumu etenkin kuivattuna. Hiiltynyt tammi voimistaa monesti sekahedelmien aromeja, samoin kuin nuorien viinien maaperää Porvoon tyyliin.
Kuitenkin viikuna ja vähäisemmässä määrin
RUSINA ovat lähtökohtaisesti virheellisyyttä ilmaisevia aromeja, jotka monesti tulevat liian vanhoihin ja/tai ylikypsistä rypäleistä (riittämättömällä ammattitaidolla) valmistettuihin viineihin. Nämä kaksi aromia liittyvät yleensä
tunkkaisuuteen ja latteuteen (normaalihappoisessa viinissä).
Kts. esim.
tuoreiden hedelmien aromit.