"Keskustelimme ekonomi ja Master of Wine Essi Avellanin työstä, kun hän oli Lontoossa arvioimassa maailman parhaita kuohuviinejä lajin maailmanmestaruuskilpailuissa. Sekin käy työstä, kun maistellaan kuohuviiniä kaksi viikkoa putkeen.
Kliininen ympäristö ei tietenkään ole normaali viinin nauttimistilanne, mutta asiantuntijat tukevat sokkomaistamisen osaamistaan sillä, että he vierailevat paljon eri viinitiloilla ja yrittävät ymmärtää, mihin viinintekijä pyrkii. Avellanin mielestä viinit maistuvatkin parhaalta juuri viinitilalla.
Samppanjasta sanotaan usein, että siinä on enemmän kuin mitä lasissa on. Avellan on samaa mieltä. Viinin suhteen tieto ei lisää tuskaa, vaan se lisää viinistä saatua nautintoa. On hyvä ymmärtää jotain taustasta, miksi viini maistuu siltä, miltä se maistuu. "
Pekka Virolainen, toimittaja, Ekonomi 3/2022 artikkelissa "Samppanjan lähettiläs".
|