"Alalla olen viihtynyt viitisentoista vuotta ja nykyiseen työhöni viinien parissa olen kasvanut oppimalla ihmisiltä, kokeilemalla ja kouluttautumalla.
Valmistumiseni aikoihin sain töitä silloisen kotikaupunkini pienestä ravintolasta, ja päädyin tekemään muutaman vuoron salin puolella. Tällöin jokin lamppu syttyi ja löysin kutsumukseni asiakkaiden parissa. Ihastuin tarjoilussa tunnelman luomiseen ja ennen kaikkea erilaisten ihmisten kohtaamiseen. Tällöin myös innostukseni viineihin heräsi.
Huikeinta ja tärkeintä työssäni on päästä luomaan elämyksiä ja nähdä miten onnelliseksi hyvin onnistunut tilaisuus voi asiakkaan tehdä. Parasta viineissä, ja ruoan ja juoman yhdistämisessä, on päästä käyttämään luovuutta ja aisteja ja oppia joka päivä jotain uutta. Tässä ei voi koskaan tulla valmiiksi, ja se pitää myös kiinnostuksen yllä."
Laura Laaksonen, sommelier-vuoropäällikkö, Suomen Sommelierit ry:n nettisivujen sommeliers.fi Kuukauden sommelier-artikkelissa "Syyskuun 2023 sommelier on Laura Laaksonen". Tiivistetty lainaus poimittu 7.9.2023.
|