ISSN 1458-8439
takaisin

Hunajaoluen hunajan maku

4.8.2023

"Stallhagenin panimon vanhemmassa osassa panimotyöntekijä Nichlas Abrahamsson on laskenut tankista lasiin kylmää hunajaolutta, jota hän nyt tutkii tarkoin. ’Tässä on nyt täydellinen hunajaoluen väri, kirkas.’ Maistuuko oluessa hunaja? Toimitusjohtaja Tommy Ruposta alkaa naurattaa. ’Jokainen maistaa oluen eri tavalla. Minä en sitä itse maista, mutta osa ahvenanmaalaisista vannoo, että he maistavat oluesta nimenomaan paikallisen hunajan.’
Panimomestari Mats Ekholm yltyy kehumaan ahvenanmaalaista hunajaa, jota panimo käyttää niin paljon, kuin onnistuu saamaan. ’Ahvenanmaalla ei viljellä juurikaan öljykasveja kuten rypsiä tai rapsia. Mehiläiset tuottavat hunajaa metsäkukista. Siksi hunaja oikeastikin on erityisen hyvää.’
Panimomestari Ekholm sanoo, että hunajaolut on ahvenanmaalaisille erityisen tärkeä. ’Se on meidän tavaramerkkimme, vähän kuten mustaleipä tai Ahvenanmaan pannukakku.’"
Jonna Rönkä, toimittaja, Helsingin Sanomien hs.fin Turku-osion 23.6.2023 artikkelissa "Ahvenanmaan suosikkipanimo ajautui kaikessa hiljaisuudessa katastrofin partaalle".


takaisin
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.