ISSN 1458-8439
takaisin

Aspartaamijuomien pari vaihtoehtoa

23.7.2023

"Prosecco on jo muodostunut kuohuviinien limonadiksi. Alkoholin WHO on kuitenkin jo julistanut selvästi karsinogeeniksi, mahdollisesti myös pieninä annoksina. Lisäksi Prosecco tuskin on vähäkalorinen. Mutta jokainen valitsee oman myrkkynsä.
Veden pitäisi olla idioottivarma vaihtoehto virvoitusjuomille: sokeriton, helposti saatava sekä ilmainen. Mutta myös veden juonti sisältää riskejä. Kun juot litran vettä tunnissa, ja etenkin kun harrastajat fyysisesti rasittavaa toimintaa, niin veden juonti voi aiheuttaa vaarallisen elektrolyyttien epätasapainon elimistöön.
Mitä tahansa liikaa kulutettuna voi aiheuttaa terveydellisiä riskejä. Johtopäätös on, että mitä tahansa juotkin, kannattaa muistaa kohtuus."
Melissa Clark, toimittaja, nytimes.com 13.7.2023 artikkelissa "Breaking Up With Diet Soda? Here Are 11 Aspartame-Free Alternatives". Artikkelissa ei ole unohdettu leikkimielistä näkökulmaa. Artikkeli liittyy WHO:n päätökseen luokitella makeutusaine aspartaami mahdollisesti karsinogeeniseksi yhdisteeksi.


takaisin
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.