ISSN 1458-8439
takaisin

Pienviljelijän vaurauden lähde

11.9.2022

"Viininviljelyalueet tai itse kulttuuri, joka on luonut nykyisen kaltaiset viinit, ovat haavoittuvia. Bordeaux'n alueella dominoivat tilat omistavat suuryritykset. Sen sijaan Burgundissa pienviljelijät ovat viime aikoihin saakka omistaneet tilat. Vasta 1900-luvun jälkipuoliskolla, kun useat rypäleiden viljelijät alkoivat myös itse pullottaa viininsä tukkukauppiaalle myynnin asemesta, alkoi vaurautta virrata myös viljelijöille.
Nykyburgundereiden korkea hinta on nostanut viinitarhojen hinnat pilviin uhaten monien perhetilojen jatkuvuutta korkeiden perintöverojen takia, kun samalla seuraavan sukupolven edustajilla on luontainen halu rahastaa rypäleet päinvastoin kuin kasvattaa niitä."
Eric Asimov, juomatoimittaja, nytimes.com 23.10.2020 artikkelissa ”How Income Inequality Has Erased Your Chance to Drink the Great Wines”.


takaisin
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.