ISSN 1458-8439
takaisin

Venäläistyylisen brändin boikottiajan bisnesseuraamukset

30.3.2022

"Stolichnaya on yleisin väärin Venäjään yhdistetty vodka. Se on jälkeen saanut jälleen kantaa suurimman osan netin keskustelupalstojen boikottivaatimuksista. Se on valmistettu Latviassa vuodesta 2002 lähtien. Sitä valmistavan yhtiön Stoli-yhtymän pääkonttori sijaitsee Luxemburgissa. Viime viikolla yhtiö virallisesti brändäsi nimikkoviinansa vain Stoliksi sen jälkeen kun baarien omistajat Vermontista Michiganiin ja Iowaan julistivat, että he eivät enää tarjoa sitä ja jakoivat videoita, jossa he itse kaatavan pullon sisällön viemäriin.
Tämä osoittaa kuinka kuluttajaboikottivaatimuksilta puuttuu johdonmukaisuus. Vaikka jotkin osavaltiot kuten Pennsylvania ja Oregon eivät ole sisällyttäneet Stolia boikotoitaviin venäläisiin viinoihin, New Hampshire on sen niihin sisällyttänyt. Osavaltion alkoholikomission edustaja vahvisti, koska kuvernööri Chris Kununun määräys koskee myös venäläisittäin brändättyjä eikä vain Venäjällä valmistettuja tuotteita, niin Stoli tulee pysymään poissa osavaltion ylläpitämistä myymälöistä.
Stoli-yhtymän pääjohtaja Damian McKinney, kertoi haastattelussa, että väärät kuvitelmat merkistä ovat johtaneet merkittäviin liiketoimintatappioihin.
Kuten monissa liiketoiminnoissa Stolilla ei ole yksittäistä helposti määriteltävää identiteettiä. Sen resepti on venäläinen ja yhtiön perustaja Yuri Shefler pakeni Venäjältä, kun hallinnon kanssa tuli kiistaa Stolin tavaramerkin hallinnasta. Hän asuu nykyisin Sveitsissä. Vuosien ajan Venäjä on taistellut oikeudessa Stolia vastaan tavaramerkin omistusoikeudesta. Yhtiö tuottaa osan pullon suun sulkijoista ja pulloista Ukrainassa ja viimeksi se joutui evakuoimaan viisi ukrainalaista työntekijää Kyprokselle ja Luxemburgiin, Damian McKinney kertoo."
Jeremy W. Peters, toimittaja, nytimes.com 12.3.2022 artikkelissa "That Russian Business You're Boycotting Isn't Actually Russian". Alkossa Stolichnayan valmistajaksi on ilmoitettu S.P.I. Group ja valmistusmaaksi Latvia. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkoi 24.2.2022. (Nautiskelija on tiivistänyt lainausta.)


takaisin
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.