Médocin porvarisviinit (eli kakkostaso kasvuluokiteltujen viinien jälkeen) luokiteltiin ensi kerran laman keskellä vuonna 1932. Luokittelu käynnistettiin 1920-luvun loppupuolella tuottajien taloudellisen ahdingon helpottamiseksi. Ensimmäistä luokitusta on käytännössä vanhentuneisuudestaan huolimatta käyttää, koska vuoden 2003 luokittelu kumottiin 27.2.2007. Luokittelu on auttamattomasti vanha ja merkittävä osa tiloista on lakannut olemasta, ainakin alkuperäisellä nimellään. Kun tilojen osuuskuntamuotoinen edunvalvontajärjestö Syndicate of Crus Bourgeois elvytettiin 1960-luvun alussa, selvisi että alkuperäisestä 444 jäsenestä lähes 300 oli joko lakannut tuottamasta viiniä tai sulautunut muihin tiloihin.

Ensimmäisenä on Cru Bourgeois Exceptionnel, toisena Cru Bourgeois Supérieur sekä kolmantena suurimpana ryhmänä itse Cru Bourgeois. EU on tosin sallinut etiketeissä vain Cru Bourgeois –nimen käytön. Mielenkiintoisinta kuluttajan kannalta on, mitkä sata ensimmäisen luokituksen tiloista ovat mukana sekä vuoden 1978 luokituksessa että vuoden 2003 luokitteluyrityksessä (kts. kolmen luokituksen samat tilat).

Vuoden 1932 tehtiin Bordeaux’n Kauppakamarin (Bordeaux Chamber of Commerce) sekä Gironden Maatalouskamarin (Gironde Chamber of Agriculture) toimesta. Käyttöä hankaloitti se, että sitä ei ollut kirjattu Ranskan lakiin. (Vuoden 2003 luokittelu säädettiin laissa, mutta kumottiin kuitenkin oikeuden toimesta (häviäjien valitusten perusteella).) Alkuperäisessä luokituksessa oli mukana 444 tilaa, joista ylimpään luokkaan Cru Bourgeois Supérieur Exceptionnel kuului kuusi tilaa, toiseen Cru Bourgeois Supérieur 99 tilaa sekä kolmanteen Cru Bourgeois luokkaan 339 tilaa. Alkuperäisestä luokittelusta kuten myös vuoden 1978 luokittelusta on käytännössä mahdoton löytää kirjallisuudesta listoja. Taulukossa on mukana 325 tilaa.

Médocin porvarisviinien 1932 luokittelu
Tilan nimiSijaintikuntaAlkuperämerkintä (AC)

Cru Bourgeois Exceptionnels

Château d´AngludetCantenacMargaux
Château Bel Air-Marquis d´AligreSoussansMargaux
Château Chasse-SpleenMoulis-en-MédocMoulis-en-Médoc
Château La CouronnePauillacPauillac
Château de VillegeorgeAvensan Haut-Médoc

Cru Bourgeois Supérieurs

Château d´ArsacArsacMargaux
Château Le BoscqBégadan Médoc
Château ClarkeListrac-MédocListrac-Médoc
Château Fonbadet Pauillac Pauillac
Château du Glana Saint-Julien Saint-Julien
Château Gressier Grand Poujeaux Moulis-en-Médoc Moulis-en-Médoc
Château La Gurgue Margaux Margaux
Château Haut Breton Larigaudière