Monet vaaleat rypäleet kerätään myös fysiologisesti yhä kypsempinä (samoin kuin tummat rypäleet). Niistä valmistetut viinit ovat yleensä öljymäisen pyöreitä. Ominaisuus on voimistunut viineissä kun pyöreyttä (täyteläisyyttä) arvostetaan yhä enemmän. Öljymäisyys peittää happojen ja katkeroaineiden aistimista eli korostaa viinin pehmeyttä. Öljymäinen on nautiskelijalla monesti (linkki)pyöreyden määrite.

Selvä öljymäisyys yleensä indikoi täyteläisyyttä ja tavallisesti viinit ovat vähintään keskitäyteläisiä. Öljymäisyyden vaikutelmaan vaikuttaa osin myös kypsien rypäleiden käymistuotteena syntyvä juomia pyöristävä glyseroli. Se näkyy yleensä lasin paksuina kyyneleinä.

VOIMAINEN on tammikypsytettyihin viineihin ja varsinkin Chardonnay-viineihin liitettävä ominaisuus, jossa sekä tuoksu että etenkin maku antavat voin aromit ja suuntuntuman. Voimainen sisältää määreenä (linkki)tammituksen. Kemiallisesti aistimuksen aiheuttaa diasetyyli, jonka määrästä riippuu onko aistimus härskiä voita vai rasvamainen tai öljymäinen.

Negatiivisessa merkityksessä Nautiskelija käyttää termiä MARGARIININEN. Assosiaatio tulee luonnollisten voin ja öljyn asemesta reilusti keinotekoiseen ja mahdollisimman halvalla valmistettuun margariiniin.

Mikäli mehun kypsyys ja/tai paahdetun tammen käyttö on liiallista voidaan käyttää myös negatiivista (linkki)hillomainen-ilmaisua ylikypsyyttä ilmaisemaan.

Termien laskeva voimakkuusaste: Voimainen, rasvamainen, öljymäinen, kypsä ja pyöreä. Yleensä öljymäisyyden asteet kuvaavat pyöreyden määrää.