Nautiskelija käyttää välillä laajasta aromikirjosta sanaa aromipaletti. Termi tarkoittaa samaa kuin englannin multidimensional-sanasta käännetty moniulotteinen. Nautiskelija käyttää sanasta suomen kieleen paremmin sopivaa
sävykäs-ilmaisua. (Joillekin aromipaletti tai moniulotteinen tarkoittaa (lähes) samaa kuin
bukee.)
Aromien aistimukset ovat
assosiaatioita joihin vaikuttaa ratkaisevasti käytettävissä olevan taustatieto ja keskittyminen sekä voimakkaasti ympäristö, lasin muoto sekä viinin hapettumissaste ja ikä. Pinnalla olevat aromit muuttuvat monesti iän lisääntyessä.
Aromipaletti tai sävykäs-sanaa ei käytetä, jos viinissä on vain muutama identifioitava aromi. Monelle esimerkiksi suklaa, pippurit, savu ja hiili ovat samoja
tammivetoisia aromeja. Niiden eritteleminen on myös arvostuskysymys sekä työ-, aikakysymys ja rahakysymys.