Nautiskelija käyttää Bordeaux´n alueen maineikkaimmista viineistä yleensä nimeä Porvoon ykkösluokka tai Porvoon ykkösliiga ranskalaisen sanan Premier Cru ja englantilaisen sanan First Growth tyylisesti.

Porvoon ykkösluokkaan kuuluvat Médocin ja Gravesin vuoden 1855 luokituksen perusteella Chx Haut-Brion, Lafite-Rothschild, Margaux, Mouton-Rothschild sekä vuoden 1955 (tarkistettu 1996) Saint-Emilionin Premier Grand Cru Classé A -luokituksen Cheval Blanc ja Ausone sekä Pomerolin luokittelematon Petrus. (Petrus on suomennettuna nimenä Pietari.)

Näiden viinien tuotanto ei voi kasvaa, mutta niiden kysyntä on jatkanut voimakasta globaalia kasvuaan viimeiset parikymmentä vuotta, joten nämä viinit maksavat nykyisin, puhekielellä ilmaistuna, maltaita tai hunajaa. Käytännössä nämä viinit on hankittava futuureina ja ne ovat aitoja niukkuushyödykkeitä.

Kunkin tilan tuotanto on kysyntään nähden myös vaatimatonta, sillä Medocin yksittäisten tilojen ja Haut-Brionin vuosituotanto on hyvinä vuosina yleensä noin 20 000 laatikkoa, samoin kuin Cheval Blancin (suomennettuna Valkoinen Hevonen) ja muiden tästä vain neljännes. Hyviä vuosia on keskimäärin joka kolmas ja huippuvuosia harvemmin.

Lisäksi Sauternes-huipputuottaja Chateau d´Yquem (lausutaan dikem) luetaan viiniensä säilyvyyden ja laadun perusteella ykkösliigaan tai yleensä Porvoon ainutlaatuisiin viineihin.