Saignée on ranskankielinen termi, jonka voi suomentaa sanalla VALUTTAMINEN. Sitä käytetään sekä roseiden että punaviinien valmistuksessa. Tällä viininvalmistusmenetelmällä saadaan joko roseita ja/tai konsentroituneempia punaviinejä. Roseiden valmistuksessa tummien rypäleiden mehu valutetaan lyhyen uuttamisen jälkeen säiliöstä pois. Tällöin kuorista on liuennut sen verran väriä punaista väriä, jotta rypälemehu saa roseiden värin. Rypälemehu valmistetaan lopulliseksi viiniksi tämän jälkeen valkoviinin tyylisesti.

Jos rypälemehua valutetaan pois (yleensä valutetaan 5-10 % nesteestä) lisääntyy alkuperäisen tumman rypälemehun konsentraatio eli uuteainepitoisuus kun rypäleiden kuoret uuttavat vähäisempää nestemäärää. Menetelmää käyttävät jotkin kunnianhimoiset punaviinituottajat ja huippu Pinot Noir -viinien valmistuksessa saignée on usein välttämätöntä.