Sikunaöljyt (engl. FUSEL OILS) ovat pääosin korkeampia alkoholeja (sikuna-alkoholeja) ja kemiallisesti vaihteleva joukko orgaanisia yhdisteitä, jotka maistuvat epämiellyttäviltä liuottomilta. Tislauksessa nämä yhdisteet yleensä poistetaan ja eräs jatkuvan tislauksen eduista on, että korkeammat alkoholit poistuvat prosessissa. Sikunaöljyt syntyvät yleensä hiivojen typpiaineenvaihdunnan tuloksina käymisen aikana. Sikunaöljyt saattavat selittää osittain myös seuraavan aamun krapulaa.

Viinien sikunaöljypitoisuudet ovat pieniä ja yleensä aromien kannalta merkityksettömiä. Kuitenkin etenkin eteläafrikkalaisen Pinotage-viinin tunnuspiirteenä on yleensä selvästi maalia tai niiden liuottomia muistuttavat aromit, jotka aiheuttaa merkittävässä määrin isoamyyliasetaatti. Vaaleassa Marsanne-rypäleestä valmistetussa viinissä on myös selviä liuottimien aromeja. Kuohuviineissä käytetään monesti nimitystä amyylinen (amylic), kun perusviinin alkoholikäyminen on tapahtunut liian viileässä ja kuohuviinistä on löydettävissä pastillimaisia tai esanssia aromeja.