Vin Doux Naturel, lyhenteenä VDN, kääntyy sanatarkastaskasti ja hieman harhaanjohtavaksi termillä "luonnollisen makea viini". VDN kuitenkin tarkoittaa makeita, väkevöityjä viinejä. Rypäleen sokerista tuleva makeus on viinin saatu viinin keskeyttämällä alkoholikäyminen etanolilla.

Ranskan maineikkaimmat tämän tyylin edustajat ovat Banyuls ja Maury. Vaikka portviinistä ei käytetä VDN-nimitystä on se makeana väkevöitynä viininä valmistettu tällä menetelmällä. Väkevöidyt Muskatelli-viinit ovat yleensä VDN-viinejä.

VDN-viineissä rypäleen sokeri on osittain käynyt, kun VDL, Vin Doux Liqueur -viineissä etanoli on välittömästi ennen hiivakäymistä lisätty rypälemehuun. Viinilliset ominaisuudet edellyttävät vähintään jonkin verran käymistuotteita.