Hybridi on risteytys kahden Vitis-suvun lajin välillä, esimerkiksi eurooppalaisen aitoviinin (vinifera) ja amerikkalaisen ojukkaviinin (labrusca). Saman lajin eri lajikkeiden välisiset risteytykset ovat nimeltään risteytyksiä (vastakohtana edellä määritellylle hybridille). Hybridien nimiä voivat olla esimerkiksi Delaware, Seyval Blanc, Elvira Niagara tai Isabella. Hybridejä alettiin aktiivisesti kehittää viinikirvan tulon jälkeen 1800-luvun lopulla paremman tuholais- ja kasvitautisuojan sekä edullisempien viljelykustannusten toivossa.

Näissä tavoitteissa onnistuttiinkin hyvin, mutta näiden rypäleistä valmistettujen viinien laatu oli heikko ja perinteisiltä Euroopan viinialueilta ne ovat jo pääsääntöisesti poistuneet. Mihinkään laatuluokiteltuihin viineihin niitä ei saa Euroopassa käyttää. Niiden pääasiallinen käyttötarkoitus ovat syötävät rypäleet, mehut ja muut rypälevalmisteet.

Yhdysvaltain pohjoisosissa ja Kanadassa hybridit ovat olleet laajemmassa käytössä, mutta viljelytekniikan edistyessä myös niillä alueilla panostetaan nykyisin puhtaisiin vinifera-lajikkeisiin. Englannin viininviljely edellyttää puolestaan viniferalle liian viileän ilmaston vuoksi usein hybridien käyttämistä.