Armagnac, suomalaisittain armanjakki, on Ranskan kuuluisin brandy Cognacin jälkeen. Armagnac sijaitsee Bordeaux´sta kaakkoon sisämaassa Cascognen maakunnassa. Cognaciin verrattuna AC Armagnacin viljelyala on vaatimaton 15 000 hehtaaria. Cascognen tyypillinen maaperä ei ole kalkkia vaan lähinnä hiekkaa ja savea. Tynnyrien raaka-aine tulee läheisistä Monzelurin metsistä, josta saatava tammi on tummaa sekä tanniinista.

Extra-armanjakkien virallinen minikypsytysikä on viisi vuotta. Vuosikerta-armanjakit ovat olleet konjakista poiketen sallittuja ja niitä on myös suhteellisen helposti saatavilla, tosin vuosikerta ei määrää tiukasti satovuotta eikä tuottajilla ole aina ollut mahdollisuutta korvata tynnyrissä "enkelien osuutta" etiketissä ilmoitetun vuosikerran tisleellä.

Perinteinen tislauslaite alambic armagnac on eräänlainen kolonnitislauslaite, joten tulisuutta pitäisi riittää. Nykyisin tuottajille riittää valinnanvaraa tislausmenetelmien valinnassa. Armanjakkia onkin kutsuttu nimellä "TANSSIVA TULI". Rypälelajikkeita ovat Folle Blanche, Colombard, Ugni Blanc sekä ainoana Ranskan AC-alueen kuriositeettina hybridi BACO 22A, jonka toinen vanhempi on Folle Blance sekä toinen amerikkalaisen lajin esikuva, huippusatoisa Noah. Tosin säädösten mukaan sitä ei saa käyttää enää vuonna 2010.