ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 16/ 2023

Näytä vastaukset 17.4.2023
  1. Mitä läntisen Välimeren Etelä-Ranskan ja läntisen pohjoisen Italian suhteellisen suositulla Vermentinolla on tekemistä vaalean Piemonten Favorita-lajikkeen kanssa.?

    Sama lajike. Suhteellisen vanhalla Vermentino-lajikkeella on monta nimeä.
  2. Minkä maalainen vaalea lajike on Fernão Pires alias Maria Gomes?

    Portugalinen. Se on satoisa ja portugalilaisittain suhteellisen aromikkaita viinejä tuottava lajike. Maria Gomes on ollut Portugalin viljellyimmän vaalean lajikkeen nimi Pohjois-Portugalissa.
  3. Mikä seuraavista kreikkalaisista sanoista ei ole rypälelajike Agiorgitiko, Assyrtiko, Retsina vai Vilana?

    Retsina, joka on alepponmäntypihkalla maustettu kreikkalainen valkoviini. Se on laatutasoltaan pöytäviini, koska maustettu viini. Volyymirypäle Vilana on suosittu Retsinan perusviinin raaka-aine.
  4. Sultana-rypäleestä voidaan tuottaa ja tuotetaan mahdollisimman edullisia kuuman ilmaston volyymiviinejä. Mikä on kuitenkin rypäleen todennäköisin ja suosituin käyttöyhteys eli missä olet todennäköisimmin ollut Sultana-rypäleen kanssa tekemisissä?

    Rusinoissa. Kivettömänä ja erittäin satoisana se on ideaali rusinoiden rypäle. Perinteisesti rypäleen rusinoissa käytetty lajikkeen nimi on ollut Thomson Seedless.
  5. Mikä seuraavista kolmesta lajikkeesta on jälkeläinen ja mitkä vanhempia: Durif, Peloursin, Petite Sirah ja Syrah? Kaksi annetuista rypäleen nimistä on synonyymejä.

    Durif alias Petite Sirah on Syrahin ja Peloursinin jälkeläinen luonnollisen risteytymän tuloksena kotiseutunaan Rhonen laakso.
  6. Kuinka monta Alkon vuoden 2022 20:stä myydyimmästä valkoviinistä oli Chardonnay-viinejä: 2,5,10 vai 15?

    Viisi (5). Niistä neljä on peräisin Chilestä ja yksi Australiasta. Chardonnayta voi pitää edelleen luotettavana viinimaailman työhevosena, vaikka kuluttajien makukirjo laajeneekin.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.