Arvio |
Kriitikko ei löydä tammituksen piirteitä. Reilut hapot pitää muistaa ja ne tekevät käyttöyhteydestä haastavat. Lähinnä kovien juustojen ja happoystävien pohdiskeluviini. Suuntuntuma juuri keskitäyteläinen, makeus alun selvän puolimakeuden jälkeen selvästi voimistuvana, vakaasti voimistuvan pistävän kirpeän hapokas kehittyvän vihreän kotamaisen kovuuden korostamana, alussa melko ja hapettamalla kohtuullisen hedelmäinen, kohtuullisen liisterimäisen ja mehiläisvahamaisen pyöreä lisääntyvän pastillimaisena sekä alkupuolella kohtuullisena pysyvän vihreän katkeroainemainen lisäkehittyvän ja voimistuvan marmeladimaisen vihreän luumarjojen kivimäisenä ja omenansiemenmäisenä. Kohtuullisen voimakas jälkimaku erittäin pitkä happovetoista kestävyyttä korostavana reilun kirpeän kihelmöivää ja riittävästi marmeladimaisuus pehmentämä kehittyvää vaativan vihreämmän ja kirpeämmän katkeroainemaisena alkupuolen nuoruuden sekä makeuden ja marmeladimaisuuden avittaman kosiskelevuuden jälkeen. Alussa käytännössä melko hiottu myös tyylikkäillä piirteillä, Kohtuullisen parfyymisissa aromeissa alkupuolella kypsää aprikoosimarmeladia sekä kukkamaisen yrttimäistä jalohometta lisähapettamalla kehittyvän ja lisääntyvän raa’an omenamaisena ja aprikoosimaisena kehittyvän kukanvarsimaisena kukkamaisena hieman liisterimäisen maanläheisenä hapettamalla kehittyvän selvemmän vihreän kihelmöivillä piirteillä samalla hieman mehiläisvahamaisena. Alkon ilmoittama sokeri 108 g/l hapot 6,3 g/l. Alkon ilmoittamat lajikkeet Furmint ja Harslevelü.
|