Arvio |
Puhtaat aromit ja hyvä hapettamisen kestävyys korostuvat. Hienovarainen tuoksu. Perinteistä ja jo vahanaikaiseksi käynyttä cavatyyliä. Erittäin positiivinen yllätys koska 2020-luvulla Katalonia on kärsinyt ankarasta kuivuudesta, tosin erätunnuksen perusteella vuoden sakanpoiston jälkeinen peräti vuoden säilytys on tuonut lisäarvoa. Monelle makeusaste rutikuiva, mutta vastaavasti potkua löytyy normaalia reilummin. Suuntuntuma juuri keskitäyteläinen, lisääntyvän hapokas kehittyvän kotamaisen kirpeänä, alussa melko ja hapettamalla kohtuullisen nuoruuden hedelmäinen, kohtuullisen pyöreä alussa selvemmän liisterimäisen rasvamaisena sekä kohtuullisen kotamainen hapettamalla lisääntyvän vihreähkön katkeroainemaisena ja lisäkehittyvän sitruunan siemenmäisenä. Juuri melko voimakas jälkimaku erittäin pitkä tavaraa korostavana. Melko viilattu alussa myös melko tasapainoisena. Aromeissa alkupuolella päärynäomenaa lisääntyvän mäskimaisena sekä hapettamalla kehittyviä vihreän kotamaisia omenoita, hieman kehittyviä kuorivetoisia sitruksia, alussa liisterimäistä rasvamaisuutta ja kuivattua viherfenkolia, kehittyviä kukanvarsimaisia yrttejä, hieman kehittyvää maanläheistä maustemaisuutta sekä hieman kehittyvää savimaisen kivimäistä maanläheisyyttä. Alkon ilmoittama sokeri 7 g/l ja hapot 5.4 g/l. Lajikkeet perinteiset Macabeo, Xarello ja Parellada. Erä L24118D.
|