ISSN 1458-8439
takaisin
940314 Chateau Tour Bayard Montagne-Saint-Emilion 2020
77 19,99 € (26,65 € / l)
Ranska - Bordeaux/ Libourne/ Montagne-Saint-Emilion AOP - Julien Richard/ Vignobles Richard et Fils/ Chateau Tour-Bayard, Porvoon tumma sekoite Ostoslistalle
15.3.2024
Asiantuntijan viini
Arvio
Maaperää riittää, mutta alussa erittäin vaativana ja hapettamalla kehittyvän rustiikkana kangasmetsän aluskasvimaisena kuitenkin ilman tammen tuomaa lisäarvoa. Ruokaviini. Alussa maaperävetoisuus korostuu tavaraa avittavana, mutta hapettamalla mykistävä ja pliisuunnuttava kihelmöivyys ja samalla luonnoton imelyys lisääntyvät. Peruspisteet alun tilanteesta ja nautittavuus riittävän hapetusta tilanteesta. Riittävän vakaata olemusta ei löydy. Suuntuntuma juuri keskitäyteläinen, alussa juuri melko nuoruuden hedelmäinen, lisääntyvän hapokas voimistuvan vihreän katkeroainemaisen kirpeyden avittamana, juuri melko tanniininen lisääntyvän perusvihreyden voimistamana sekä kohtuullisen pyöreä lisääntyvän liuotinmaisen imelillä piirteillä. Käytännössä melko voimakas jälkimaku vihreän kihelmöivää ja lisääntyvän pastillimaisen imelää ja polttavaa suuntuntumaa korostavana. Potentiaali esillä. Modernia aistinvaraisesti tammittamatonta tyyliä pastillimaisen kihelmöivillä ja katkeroainemaisilla piirteillä. Alussa kohtuullisen hiottu käytännössä ilman tyylikkyyttä lisäkehittyvän rustiikin maanläheisenä. Aromeissa alussa reilumpaa havumetsämäistä alussa tuoreemman yrttimäisenä voimistuvan rankavetoisen tupakansavumaisen kangasmetsämaisen aluskasvimaisena, välillä selvempää imelän kirsikkamaista ja lisääntyvän hapankirsikkamaista pastillimaisuutta, kehittyviä pastillimaisia yrttejä sekä yleensä reilua polttavuutta liuotinmaisen kihelmöivien piirteiden avittamana. Alkon ilmoittamat hapot 5 g/l. Erä L20TB. Alkon ilmoittamat lajikkeet Merlot ja Cabernet Franc.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.