Arvio |
Hapotus ei ole hanskassa eikä riittävän vakaata olemusta löydy, etenkään makeusasteen osalta. Olemus siis huojuu reilusti. Alkupuolella suhteellisen ammattitaitoisesti rakennettu, muuta selvemmällä hapettamisella epävakauden syyksi paljastuu liiallinen etikkamainen pöpötoiminta. Välillä makeusaste reilun puolikuiva, mutta kokonaisuutena vakaan imelän puolikuivana pysyen. Hapettamalla alun epävakauden syyksi paljastuu lisääntyvä etikkahappoja tuottava pöpötoiminta. Viiniä siis vaikuttaa ”kidutetun” liian kuumassa logistiikassa eli liian kuumassa säilytetyissä konteissa. Suuntuntuma hapettamalla juuri keskitäyteläinen, välillä reilun puolikuva välillä reilumman imelän hillomaisena, hapettamalla voimakkaan kirpeän hapokas lisäkehittyvän pistävän kihelmöivyyden avittamana, lisääntyvän vihreän kotamainen ja katkeroainemainen kehittyvän peruskovana, alussa melko ja hapettamalla kohtuullisen nuoruuden hedelmäinen sekä kohtuullisen imelän hillomaisen ja marmeladimaisen pyöreä lisääntyvän pastillimaisena.
Juuri melko voimakas jälkimaku erittäin pitkä voimistuvan pistävän hapokkaana ja vihreän sitrusmaisen katkeroainemaisena alussa selvemmällä makeudella ennen kuin balsamiviinietikkamaiset piirteet nousevat pinnalle. Parfyymisuutta tavoittelevissa aromeissa välillä bensamaista maanläheisyyttä selvemmän bergamottimaisuuden ja etenkin earl grey -teemäisyyden avittamana, alussa reilumpia sitrusmaisia ja lisääntyvän kirpeähkön katkeroainemaisen kuorimaisen klementiinimäisiä ja lisääntyvän marmeladimaisen mandariinimaisia piirteitä, selvemmällä hapettamisella lisääntyvän kirpeän mäskimaisen samalla pastillimaisen marmeladimaisen lisääntyvän vihreän marmeladimaisena kotamaisena omenamaisena sekä välillä hieman kivimäisen petrolimaisia piirteitä kehittyvän tuoreen havumetsämäisen varpumaisen yrttimäisiä piirteillä hieman lisäkehittyvän kirpeän kihelmöivän vihtamaisilla piirteillä. Alkon ilmoittama sokeri 12 g/l ja hapot 6,7 g/l. Takaetiketissä on erätunnus L2283, mutta pullosta löytyy hurja määrä epäluettavia pieniä merkkejä.
|