ISSN 1458-8439
takaisin
404607 Domain Road Pinot Noir Bannockburn Central Otago 2018
69 19,98 € (26,64 € / l)
Uusi-Seelanti - South Island/ Central Otago - Graeme and Gillian Crosbie/ Domain Road Vineyard, Pinot Noir Ostoslistalle
6.1.2024
Keskimääräinen vastine
Arvio
Suunniteltu nuorena juotavaksi, tosin hapettamalla paranevan toimiva katkeroainemainen ja maanläheinen jälkimaku pelastaa ja nostaa pisteitä. Iän paino korostuu reilusti, etenkin alkupuolella. Alussa imelöittävän tunkkaiset ja nahistuneen piirteet korostuvat. Selvemmällä hapettamalla perinteinen marjamainen kirpeys lisääntyy. Jälkimaku pelastaa pisteitä. Suuntuntuma kevyehkö, melko hapokas lisääntyvän marjamaisen ja vihreän katkeroainemaisen kirpeähkönä, juuri melko nuoruuden hedelmäinen sekä kohtuullisen tanniininen lisääntyvän vihreän humalamaisena ja varpumaisena kehittyvän siemenmäisenä sekä juuri kohtuullisen pyöreä alussa selvemmin nahistuneiden ja härskin rasvamaisten piirteiden avittamana. Melko voimakas jälkimaku hapettamalla erittäin pitkä kestävyyttä korostavana lisääntyvän kirpeähkön marjamaisena sekä aluskasvimaisena rautamaisen maustemaisen maanläheisenä. Rakenteellisen kohtuullisen viilattu myös hieman taustatyylikkäänä sekä hapettamalla kohtuullisen tasapainoinen. Parfyymisuutta tavoittelevissa aromeissa alussa pastillimaista kirsikkaa, lisääntyviä paahtuneen kuorimaisia ja katkeroainemaisen siemenmäisiä puolukkamaisia metsämarjoja, alussa selvempää rautamaista santelipuuta, hiiltynyttä puuta, kehittyviä puolukanvarpuja alussa reiluja nahistuneita sekahedelmiä ja kuivattua lakritsaa sekä alussa rautamaisen soramaista maanläheisyyttä lisääntyvän lietemäisen savimaisilla piirteillä sekä yleensä lisääntyvän liuotinmaistapaatillimaisuutta lisääntyvän lahon puun piirteillä jeeramaisena. Viini on ollut monta vuotta myynnissä ja hintaa on vähitellen tiputettu kympillä. Alkon ilmoittamat hapot 5 g/l. Erä LOT1.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.