ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 06/2024

Näytä vastaukset 5.2.2024
 1. Alkon tammikuun Väkevien erikoiserissä etusivulla on ilmoitettu kolme tuotetta, poimittuna 12.1.2024, joista yksi tuotteesta on kuitenkin alkoholiton: Mikä on siis seuraavista kolmesta Alkon ”Väkevien” erikoiserien tuotteesta on alkoholiton:
  Siegfried Wonderleaf Rose, Saksa, 17,56 €/ 0,5 l
  Nordic Spirits Lab Mediterranean Botanicals Gin, Viro, 27,09 €/ 0,5 l vai
  Ginato Pompelmo Gin, Italia, 41,78 €/ 0,7 l?

  Siegfried Wonderleaf Rose, jonka puolikkaan pullon hinta olisi tisleeksi epäilyttävän halpa. Kahdessa muussa oikeassa tisleessä on paljastava Gin-sana sekä odotusarvoinen alkoholiverotettu hinta.
 2. Ohessa muutaman eurooppalaisen kuohuviinialueen tuottajille vuonna 2013 maksettu keskimääräinen rypäleiden kilohinta: 30 senttiä, 80 senttiä, 1 euro sekä 7 euroa. Vaihtoehtoiset alueet ovat (aakkosjärjestyksessä): Cava, Champagne, Penedeksen Corpinnat-yhdistyksen jäsenet sekä Prosecco. Mille alueille yhdistyvät kyseiset hinnat halvimmasta kalleimpaan?

  Cava 30 senttiä, Corpinnat 80 senttiä, Prosecco 1 euro sekä kalleimpana Champagne 7 euroa.
  Cavan ei-kestävä rypäleiden hinta kuuluukin maailman halvimpiin. Sivutoiminen cava-rypäleiden viljelijän ansio vuoden työstä on noin 10 000 euroa.
 3. Alkossa vuodenvaihteen uutuuksissa on puolimakea valkoviini litran pullossa hintaan 12,60 euroa tuottajalta nimeltä Wines N'Roses. Etiketissä on kuuluisan jenkkirasmetallibändin sanoitusta ja säveliä tuottajan natiivilla kielellä että englanniksi. Mistä maasta kyseinen tuottaja on peräisin?

  Kyseinen tuottaja on espanjalainen ja viinin maahantuoja on Vindirekt. Annetuilla tiedoilla viinin alkuperä on käytännössä mahdoton tietää, ilman taustatietoa. Katso Nautiskelijan arvio kyseisestä Wines N'Roses Sympathy for the Devil Ecologico Verdejo Sauvignon Blanc Tierra Castilla 2022 PET
 4. Alkon tilausvalikoimassa on myynnissä ale-olut tuottajalta Brouwerij L.Huyghe nimellä Delirium Tremens The Big One. Viinipullon mitoilla pullon sisällön tilavuus on magnum-luokkaa (1,5 l) ja hinta 40 euroa. Voltteja on 8,5, joten Delirium Tremens -tilaan pääsemiseen tarvitaankin reilusti volyymiä. Mutta mitä tarkoittaa Delirium Tremens?

  Lääketieteellinen termi Delirium tremens tarkoittaa juoppohulluuttta eli liian pitkään jatkuneen liian runsaan etanolin kulutuksen tuottamaan psykoosia (todellisuustajun pettämistä). Puhekielessä juoppohulluuten yhdistetään näkökentän pinkit tai punaiset elefantit, joita myös etiketti mainostaa.
 5. Minkä maalaisia tuottajia ovat (Alkon esiintyvät) Susana Balbo, Bodega Renacer, Bodega Septima, Michel Torino, Ver Sacrum sekä Bodega y cavas de Weinert?

  Argentiinalaisia. Jos nimet eivät ole tuttuja, niin ainakin Bodega-sanan pitäisi assosioitua Argentiinaan.
 6. Mikä viinityyppi yhdistää – Alkossa esiintyä – tuottajia: U Mes U Fan Tres (1+1=3), Mont-Ferrant, Ramon Canals Canals, Vins de Terrer ja Pere Ventura?

  Katalonialainen Cava-kuohuviini.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.