ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 04/ 2024

Näytä vastaukset 22.1.2024
 1. Miksi 32-volttinen Leijona-viina nousi vasta vuonna 2018 Alkon myydyimmäksi tuotteeksi (kaikista tuotteista), kun se nousi jo 2015 myydyimmäksi viinaksi?

  Suomen alkoholilakia muutettiin vuoden 2018 alkupuolella, jolloin maitokaupoissa sallittiin enintään 5,5 tilavuusprosenttia sisältävien alkoholijuomien myynti (aikaisemman 4,7 prosentin asemesta) sekä etenkin maitokaupan tuotteista käymisteitse valmistettu -vaatimus poistettiin. Tämän vuoksi Alkossa luonnollisesti romahti aikaisemman suosituimman tuotteen Hartwallin Lonkeron myynti, joka valmistetaan viinaa lisäämällä (käymisen vastakohtana).
 2. Koillisespanjalaisia (Navarran ja Aragonian) punaviinejä on perinteisesti markkinoitu monia muita viinejä pitempään kypsytettyinä ja samalla (erittäin) kohtuuhintaisina. Tämä on tarkoittanut myös normaalia pidempää tammikypsytystä. Kuinka pystytään yhdistämään kustannuksia nostava pitkä tammikypsytys ja edullinen hinta?

  Käyttämällä vanhoja ja muualla käytöstä poistettuja (erittäin) vanhoja tynnyreitä. Nautiskelijan kielenkäytöllä tunkkainen vanha puu sekä yleensä rustiikit piirteet korostuvat (hienostuneisuuden vastakohtana).
 3. Minkä valmistajan ja minkä maalaisia viinimerkkejä ovat Arnegui, Casa Albali, Bajoz, Canta Mañanas, Condado de Oriza ja El Pillo? Vihjeenä kyseessä on edullisiin ja kohtuuhintaisiin viineihin keskittynyt suurtuottaja.

  Suomalaisillekin tuttu espanjalainen Felix Solis Avantis. Avantis jätetään yleensä nimestä pois. Tuottajalla on yleensä eri alueille oma merkki ja niitä riittää, vielä eri maissa vaihdellen.
 4. Minkä englantilaisen maahantuojan tavaramerkkejä ovat eri maista tulevat: Anciano, Atlantique, El Burro, Casa Marrone, Gran Familia, Lapis Luna, Laurent Miguel, Porta 6, Rojo Mojo ja Vega Barcelona? Suomalaisillekin osa merkeistä on tuttuja, kun suomalalaiset maahantuojat hyödyntävät kyseisen brittifirman brändäämistaitoja. Merkkien menestystä voi tosin Suomessa kuvata lähinnä tähdenlennoiksi.

  Englantilaisen maahantuojan nimi Guy Anderson Wines, joka Alkossa on esiintynyt yleensä lyhenteen GAW takana. Englantilaisten makumieltymysten oletettu muistuttavat riittävästi suomalaisia.
 5. Mikä maan ja minkä yläalueen ala-alueita ovat: La Pampa, Neuquen ja Rio Negro?

  Argentiinan eteläisen ja viileän Patagonian.
 6. Alkon tilausvalikoimassa on myynnissä yhdysvaltalaisen valmistajan nimeltä Cigar City tuotteita. Mitä tuotetyyppiä nämä tuotteet edustavat?

  Olutta. Nautiskelijalle jää epäselväksi kuinka sikarit ja olut liittyvät toisiinsa.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.