ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 37/ 2023

Näytä vastaukset 11.9.2023
 1. Minkä maineikkaan viinialueen kuntia ovat: Castiglione Falletto, La Morra, Novello ja Serralunga d’Alba?

  Piemonten Barolon.
 2. Mikä seuraavista Cote d’Orin Grand Cru -tarhoista tuottaa vain valkoviiniä: Chevalier-Montrachet, Clos de Tart, Clos de Vougeot vai Mazis-Chambertin?

  Cote de Beaunen Chevalier-Montrachet.
 3. Mikä on Loiren Anjou-Saumurin alueen alkuperämerkintöjen Bonnezeaux, Coteaux du Layon ja Quarts de Chaume viinien makeusaste?

  Makea, tai ainakin puolimakea. Näiden viinien ainoa sallittu rypäle on Chenin Blanc. Makeuden tuottaa odotusarvoisesti jalohome.
 4. Mikä on yhdistävä – ei-juridinen – yläalue seuraaville alkuperämerkinnöille: Alicante, Jumilla, Utiel-Requena, Valencia ja Yecla?

  Levante. Itää tarkoittava Levante tai suomeksi Levantti ei ole positiivinen ilmaus, etenkin kun sillä yleensä on viitattu Lähi-idän Välimeren itäisen rannikon alueisiin. Levantea eli koillisen Espanjan Välimeren rannikkoaluetta on perinteisesti pidetty Espanjassa kehitysalueena.
 5. Mikä seuraavista on sallittu Bordeaux*n tumma kokeilurypäle vuodesta 2021 lähtien: Sangiovese, Syrah, Tempranillo vai Touriga Nacional?

  Portugalissa ja etenkin Dourossa mainetta niittänyt tanniininen Touriga Nacional. Kokeilurypäleitä saa olla enintään 10 prosenttia viineissä eikä niitä saa mainita etiketissä.
 6. Minkä tyyppistä alkoholijuomaa edustavat seuraavat (Alkossa myynnissä olevat) merkit: Don Julio, Nocheluna, Olmeca ja Padre Azul?

  Agaaveviina tequilaa.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.